ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ

ΜΑΤ ΜΕ ΙΠΠΟ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ     ΚΑΝΕ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΤ ΜΕ ΙΠΠΟ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΜΑΤ, ΚΑΡΦΩΜΑ, ΔΙΠΛΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΔΙΠΛΟ ΣΑΧ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΘΥΣΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ, ΤΣΟΥΓΚΣΒΑΝΓΚ, ΟΠΟΖΙΣΙΟΝ,ΚΛΠ

Δείτε τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος και την πορεία της ομάδας μας το 2024 εδώ
Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο θα γίνονται οι προπονήσεις την περίοδο Σεπτεμβρίου - Ιουνίου
( ακολουθώντας όταν υπάρχει σχετική οδηγία, το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ )
    
Τα τμήματα της περιόδου 2023-24 ολοκληρώνονται το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
Εγγραφές νέων σκακιστών για τις προπονήσεις, γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου Σεπτεμβρίου - Ιουνίου.
Επικοινωνήστε με τη Νάντια Ανδρώνη στο 6970.6817.78 και στο nadia.androni @ gmail.com
για πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα προπόνησης και τις εγγραφές των παιδιών


Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.)
Διαβάστε την εγκύκλιο της ΓΓΑ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ 2016



ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2016
ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής και η Ελληνογερμανική Αγωγή διοργανώνουν το Ομαδικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Μαθητών/τριών της Περιφερειακής  Ενότητας Ανατολικής Αττικής.
Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από τους Καλλικρατικούς Δήμους της Ανατολικής Αττικής
  • Οργανωτική Επιτροπή:
Γκορίτσας Χρήστος, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α Σκλαβούνος Παναγής, Μέλος Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α Σκλαβούνος Παναγιώτης, Έφορος Σκακιού της Ε.Σ.Σ.Ν.Α
Σούτος Κωνσταντίνος, Προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής της Ελληνογερμανικής Αγωγής
  • ΔιεύθυνσηΑγώνων:
Διευθύντρια Αγώνων ορίζεται η κα Σαράφογλου Μαρία
  • ΕπικεφαλήςΔιαιτητής:
Επικεφαλής Διαιτητής θα οριστεί από την ΤΕΔ ΕΣΣΝΑ
  • Χώρος και Ημερομηνία Αγώνων:
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 3 Απριλίου 2016. Ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων θα είναι η Ελληνογερμανική Αγωγή (Δημ. Παναγέα, Παλλήνη, 15351. Τηλ: 2108176700).
  • Δικαίωμα Συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Σχολεία, Δημόσια και Ιδιωτικά της Περιφερειακής Ενότητας  της  Ανατολικής Αττικής, με μία(1) ή δύο(2)ομάδες.
  • Συνθέσεις  των ομάδων:
Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι τετραμελείς (4μελείς), ανεξαρτήτως τάξης. Στις τρεις (3) πρώτες σκακιέρες μπορούν να αγωνίζονται αγόρια ή κορίτσια, στην τέταρτη (4η) σκακιέρα πρέπει να αγωνίζεται υποχρεωτικά κορίτσι. Οι ομάδες πριν την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους που θα αποτελείται από  4 έως 6 μέλη, σύμφωνα με την οποία κατατάσσονται οι σκακιστές στις πρώτες 3 σκακιέρες. Η σειρά των σκακιέρων στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλο το πρωτάθλημα.
Κάθε σχολική ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει πριν την έναρξη των αγώνων στον επικεφαλής διαιτητή βεβαίωση ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ή ΓΟΝΕΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ( Γενική οδηγία ΚΕΔ 2013 , άρθρο 12.11)
Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωση συμμετοχής στη γραμματεία 08:30 πμ μέχρι 09:30 π.μ. Όσοι προσέλθουν μετά τις 09:30 πμ θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο. Ώρα Έναρξης: 10:00 π.μ.
Με την επιβεβαίωση συμμετοχής θα πρέπει να κατατίθεται και βεβαίωση του σχολείου (με σφραγίδα και υπογραφή του διευθυντή) ότι όλοι οι δηλωθέντες είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

Κανονισμοί των αγώνων:
   Οι ομάδες πριν την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν στον διαιτητή τη βασική σύνθεσή τους αποτελούμενηαπό4μέληκαι2αναπληρωματικά.Ησειράτωνσκακιέρωνστηβασικήσύνθεσηδεναλλάζει και ισχύει για όλους τουςγύρους.
   Νίκη χωρίς αγώνα πιστώνεται με σκορ 4-0 ή 0-4 και με πόντο για κάθε μία από τις σκακιέρες της ομάδας που νίκησε. Το bye πιστώνεται με 2 βαθμούς και 2,5 πόντους (από 1 βαθμό στην 1η και 2η σκακιέρα και 0,5 βαθμός στην Τρίτησκακιέρα).
   Στη αρχική κατάταξη οι ομάδες κατατάσσονται με αλφαβητική σειρά του ονόματος του σχολείου (Όνομα Σχολείου –Αριθμός).
   ΘαισχύσουνοιΚανονισμοίτηςΕ.Σ.Ο.καιτηςFIDE.Επισημαίνεταιότιγιακάθεκενήσκακιέρααφαιρείται μισός (0,5) βαθμός.
   Τονίζεται ότι ειδικά για την αντικανονική κίνηση, μηδενισμός επέρχεται μετά την τέλεση για δεύτερη φορά αντικανονικήςκίνησης.
Προκρίσεις για τη Τελική φάση Αττικής:
Προκρίνεται στην Τελική Φάση της ΕΣΣΝΑ αναλογικά τουλάχιστον το 25% των ομάδων που θα αγωνιστούν
(ελάχιστος αριθμός προκρινόμενων ομάδων ανά περιφερειακό σχολικό 5, μέγιστος αριθμός 15).
ΟΙ  ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ  ΣΤΗΝ  ΤΕΛΙΚH   ΦΑΣΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ  ΕΠΙΣΗΜΑ  ΜΟΝΟ  ΜΕΣΩ    ΤΗΣ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ  ΕΣΣΝΑ (www.essnachess.gr).
Oι τυχόν λανθασμένες ανακοινώσεις προκρίσεων ακόμη και από τους διοργανωτές των περιφερειακών πρωταθλημάτων δε δεσμεύουν την Ένωση στην ανακοίνωση τελικών προκρίσεων.
Σύστημα Αγώνων:
Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων στην προκριματική φάση και με Ελβετικό 7 γύρων στην τελική φάση των Δημοτικών. Στα Γυμνάσια και Λύκεια ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή θα επιλέξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.
Χρόνος Σκέψης:
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15' για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Θα χρησιμοποιηθούν σκακιστικά χρονόμετρα.
Κριτήρια Άρσης Ισοβαθμίας:
Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια άρσης ισοβαθμίας κατά σειρά:
Για ελβετικό σύστημα.
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους). (β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ
Για κυκλικό σύστημα (round robin)
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (βαθμοί, πόντοι,). (β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ
Δηλώσεις συμμετοχής:
Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων γίνονται δεκτές έως και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 ηλεκτρονικά   στη
διεύθυνση:
Διαιτησία  – Ενστάσεις:
Οι διαιτητές της διοργάνωσης θα οριστούν από την Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΣΣΝΑ. Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή που θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή. Για να εκδικασθεί κάποια ένσταση καταβάλλεται στο Διευθυντή Αγώνων παράβολο 50 € (το οποίο θα  επιστρέφεται,  εάν δικαιωθεί η ένσταση,  έστωκαιμερικώς,αλλιώςθαεκπίπτειυπέρΕ.Σ.Σ.Ν.Α.).
Απονομές – Βραβεύσεις:
Οιτρεις(3)πρώτεςομάδεςθαβραβευτούνμεΚύπελλα.Οιπαίκτεςτωντριών(3)πρώτωνομάδωνθαβραβευτούν με μετάλλια (μέχρι έξι (6)μαθητές).
Διάφορα:
  • Με την άφιξη των μαθητών και συνοδών στον χώρο των αγώνων θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους και να καταθέσουν στην γραμματεία το σχετικό έγγραφο του σχολείου.
  • Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και της FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Διευθυντής των Αγώνων για οργανωτικάθέματακαιοΕπικεφαλήςΔιαιτητήςγιατεχνικάθέματα.
  • Επισημαίνεται ότι οι μαθητές  θα  αγωνιστούν  απομονωμένοι  από  τους  συνοδούς  τους  σε  ιδιαίτερο  χώρο  στον  οποίο  θα απαγορεύεται η είσοδος κάθεαναρμοδίου.
  • Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη ή από τους Κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και της  FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Διευθυντής Αγώνων για οργανωτικά θέματα και ο Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικάθέματα.
Πληροφορίες: www.ea.gr
Επικοινωνία: κα Σαράφογλου Μαρία (κιν:6946 170694, email:maria.sarafoglou@gmail.com),
κος Σούτος Κωνσταντίνος (κιν:6977 301259, email: soutos@ea.gr)