ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ

ΜΑΤ ΜΕ ΙΠΠΟ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ     ΚΑΝΕ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΤ ΜΕ ΙΠΠΟ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΜΑΤ, ΚΑΡΦΩΜΑ, ΔΙΠΛΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΔΙΠΛΟ ΣΑΧ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΘΥΣΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ, ΤΣΟΥΓΚΣΒΑΝΓΚ, ΟΠΟΖΙΣΙΟΝ,ΚΛΠ

Δείτε τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος και την πορεία της ομάδας μας το 2024 εδώ
Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο θα γίνονται οι προπονήσεις την περίοδο Σεπτεμβρίου - Ιουνίου
( ακολουθώντας όταν υπάρχει σχετική οδηγία, το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ )
    
Τα τμήματα της περιόδου 2023-24 ολοκληρώνονται το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
Εγγραφές νέων σκακιστών για τις προπονήσεις, γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου Σεπτεμβρίου - Ιουνίου.
Επικοινωνήστε με τη Νάντια Ανδρώνη στο 6970.6817.78 και στο nadia.androni @ gmail.com
για πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα προπόνησης και τις εγγραφές των παιδιών


Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.)
Διαβάστε την εγκύκλιο της ΓΓΑ

ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2017

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ 
Προκήρυξη Αγώνων: Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και η Chessnale 2017 διοργανώνουν το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι της Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής.
Διεύθυνση Αγώνων: Δαλιάνης Ηλίας
Οργανωτική Επιτροπή: Γκορίτσας Χρήστος, Μαμαλάκης Πέτρος.
Επικεφαλής διαιτητής: 
Χώρος και Ημερομηνίες Αγώνων: Οι αγώνες θα διεξαχθούν τΣάββατο 04 Μαρτίου 2017. Ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων θα είναι το THE MALL ATHENS Στάση Νεραντζιώτισσα στο Μαρούσι.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Έχουν όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών, της Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής. (ΑΧΑΡΝΩΝ, ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ,  ΔΙΟΝΥΣΟΥ,  ΚΡΩΠΙΑΣ, ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,  ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΠΑΙΑΝΙΑΣ, ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ, ΩΡΩΠΟΥ.) χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή τους. Κάθε μαθητής/ μαθήτρια έχει δικαίωμα συμμετοχής αυστηρώς μόνο σε ένα (1) από τα Προκριματικά Ατομικά Πρωταθλήματα, στο Δήμο ή στην Περιφερειακή Ενότητα του οποίου υπάγεται διοικητικώς το σχολείο, στο οποίο φοιτά, ή το σκακιστικό σωματείο, του οποίου είναι αθλούμενο μέλος. Βράβευση και πρόκριση στα Τελικά Ατομικά Πρωταθλήματα συμμετασχόντος/ συμμετασχούσης σε περισσότερα από ένα (1) από τα Προκριματικά Ατομικά Πρωταθλήματα είναι απαράδεκτες, όμως τυχόν λαθούσα επιπλέον της μίας (1) αντικανονική συμμετοχή μαθητή/ μαθήτριας δε δημιουργεί ακυρότητα του Προκριματικού Ατομικού Πρωταθλήματος, στο οποίο αυτός/ αυτή συμμετείχε αντικανονικώς, και προσμετράται κανονικώς στο συνολικό αριθμό των συμμετοχών αυτού του Προκριματικού Ατομικού Πρωταθλήματος.
Δηλώσεις συμμετοχής: Οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν στο σάϊτ της Ένωσης http://essnachess.gr/2017-02-16-09-00-34
τη συμμετοχή τους έως και την Τετάρτη 01 Μαρτίου  Καμμία αίτηση δεν θα γίνει  δεκτή μετά  δηλώνοντας Ονοματεπώνυμο, Σχολείο, Τάξη και  Αρ. Δελτίου Ε.Σ.Ο. εφόσον είναι εγγεγραμμένος/η σε σύλλογο μέχρι τις 31/12/2016.
Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωση συμμετοχής το πρωί το αργότερο μέχρι 09:30 π.μ. Όσοι προσέλθουν μετά την προκαθορισμένη ώρα θα αγωνιστούν στον δεύτερο γύρο. Ώρα Έναρξης: 10:00 

Προκρίνονται για την Τελική Φάση:  Θα προκριθεί το δεκαπέντε τοις εκατό (15%) του συνολικού πλήθους των συμμετοχών. Οι διαθέσιμες προκρίσεις θα κατανεμηθούν πρώτα αναλογικά ανά όμιλο σύμφωνα με το λόγο του πλήθους των συμμετοχών κάθε ομίλου προς το πλήθος των συμμετοχών του Περιφερειακού Ατομικού Πρωταθλήματος, κατ’ ακέραιο μέρος απαλειφομένων των δεκαδικών ψηφίων. Τυχόν υπόλοιπες προκρίσεις θα κατανεμηθούν περαιτέρω σε ομίλους, από τους οποίους δεν υπάρχουν ήδη προκρινόμενοι/ προκρινόμενες κατά φθίνουσα σειρά πλήθους συμμετοχών. Τυχόν υπόλοιπες προκρίσεις θα κατανεμηθούν περαιτέρω σε ομίλους, από τους οποίους υπάρχουν ήδη προκρινόμενοι/ προκρινόμενες κατά φθίνουσα σειρά πλήθους συμμετοχών. Σε ομίλους με τυχόν τέσσερις (4) και πλέον προκρινομένους/ προκρινόμενες, προκρίνονται υποχρεωτικά παίκτριες σε ποσοστό τριάντα τρία τοις εκατό (33%), κατ’ ακέραιο μέρος απαλειφομένων των δεκαδικών ψηφίων, εφόσον η επιλέξιμη ως προκρινόμενη παίκτρια έχει συγκεντρώσει, τουλάχιστον, το πενήντα τοις εκατό (50%) της μέγιστης βαθμολογίας. Για τον υπολογισμό των προκρίσεων απαγορεύεται ρητά η προς τα πάνω στρογγυλοποίηση των μέτρων.
Ειδικά για την κατηγορία Λυκείων, προκρίνονται όλοι οι συμμετέχοντες.
Σύστημα Αγώνων: Οι μαθητές και μαθήτριες θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο για κάθε τάξη, με Ελβετικό Σύστημα επτά (7) γύρων.  Σε περίπτωση συμμετοχής 5 εως 7 μαθητών σε μία κατηγορία θα αγωνιστούν με απλό σύστημα πουλ και σε περίπτωση 4 μαθητών με διπλό σύστημα πουλ. Σε περίπτωση τριών ή λιγότερων συμμετοχών η κατηγορία συνενώνεται με την αμέσως επόμενη ηλικιακά κατηγορία.   Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:
Μαθητές - Μαθήτριες                Νηπιαγωγείων                             10:00-15:30
Μαθητές – Μαθήτριες               Α' Τάξης Δημοτικού                    10:00-15:30
Μαθητές - Μαθήτριες                Β' Τάξης Δημοτικού                    10:00-15:30
Μαθητές - Μαθήτριες                Γ' Τάξης Δημοτικού                    10:00-15:30
Μαθητές – Μαθήτριες               Δ' Τάξης Δημοτικού                    10:00-15:30
Μαθητές – Μαθήτριες               Ε' Τάξης Δημοτικού                    10:00-15:30
Μαθητές - Μαθήτριες                ΣΤ' Τάξης Δημοτικού                 10:00-15:30
Μαθητές - Μαθήτριες                Α' Τάξης Γυμνασίου                   10:00-15:30
Μαθητές - Μαθήτριες                Β' Τάξης Γυμνασίου                    10:00-15:30
Μαθητές - Μαθήτριες                Γ' Τάξης Γυμνασίου                    10:00-15:30
Μαθητές – Μαθήτριες               Λυκείου                                          10:00-15:30
Αρχική κατάταξη: Η αρχική κατάταξη των συμμετεχόντων και των συμμετεχουσών  θα γίνει  
α) στις κατηγορίες των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων κατά αλφαβητική σειρά.
β) στις κατηγορίες των Γυμνασίων και των Λυκείων i) βάσει του τρέχοντος εθνικού βαθμού αξιολόγησης (ΕΛΟ) και ii) για τους στερούμενους και τις στερούμενες εθνικού βαθμού αξιολόγησης (ΕΛΟ) κατά αλφαβητική σειρά.
A. Για ελβετικό σύστημα θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά:
i) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους,
ii) το κριτήριο Μπούχολτς cut 1
iii) το κριτήριο Μπούχολτς cut 2.
 Β Για  Κυκλικό συστήμα (round robin) θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά:
i) Το σύστημα Σόννεμπορν – Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα)
ii) Ο αριθμός νικών (προηγείται ο παίκτης/ η παίκτρια με τις περισσότερες νίκες)
iii) Το αποτέλεσμα του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.
Για τον υπολογισμό των κριτηρίων Μπούχολτς και Μπέργκερ θα εφαρμοστεί ο “virtual opponent”.
Αν μετά την εφαρμογή των ως άνω κριτηρίων άρσης τυχόν ισοβαθμιών διατηρείται η ισοβαθμία κάποιων παικτών/ παικτριών σε θέση βράβευσης ή πρόκρισης, τότε, εντός τριάντα (30) λεπτών της ώρας μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου, θα διεξαχθούν αγώνες μπαράζ μεταξύ των ισοβάθμων κατά τα ως άνω [σύστημα αγώνων, έναρξη επόμενων, μετά τον πρώτο (1ο), γύρων, αρχική κατάταξη και κριτήρια άρσης τυχόν ισοβαθμιών] με χρόνο σκέψης τρία (3) λεπτά της ώρας για ολόκληρη την παρτίδα για κάθε παίκτη/ παίκτρια και επαύξηση δύο (2) δευτερολέπτων ανά κίνηση για κάθε παίκτη/ παίκτρια, σύμφωνα με τους κανόνες του Πολύ Γρήγορου Σκακιού (Blitz) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE), όπως ισχύουν. Σε περίπτωση ύπαρξης από δύο (2) ως τεσσάρων (4) ισοβάθμων, αυτοί/ αυτές θα αγωνιστούν με σύστημα πουλ διπλών συναντήσεων. Αν και μετά τους ως άνω αγώνες μπαράζ συνεχίζουν να υπάρχουν ισόβαθμοι, η τελική κατάταξή τους θα διαμορφωθεί κατόπιν δημόσιας κλήρωσης.
Χρόνος Σκέψης: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15' για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους ομίλους, θα χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που κάποιες παρτίδες δε θα έχουν τελειώσει μετά από 20' από την έναρξη του συγκεκριμένου γύρου. Στις περιπτώσεις αυτές θα χρησιμοποιείται σκακιστικό χρονόμετρο µε χρόνο σκέψης 5' για κάθε παίκτη. Διευκρινίζεται ότι στους αγώνες ισχύουν οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (ΡΑΠΙΝΤ).
Έπαθλα: Θα βραβευτούν με μετάλλιο οι τρεις πρώτοι νικητές, το πρώτο κορίτσι κάθε τάξης και ο πρώτος νικητής που δεν ανήκει σε σύλλογο. 
Διάφορα: Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε ιδιαίτερο χώρο  για κάθε κατηγορία ή σε κοινό χώρο για όλους τους ομίλους, στον οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε αναρμοδίου.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και της FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Διευθυντής των Αγώνων για οργανωτικά θέματα και η Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα.
 Διαιτησία – Ενστάσεις: Ο  διαιτητές της διοργάνωσης θα οριστούν από την Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΣΣΝΑ.
Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή που θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.
Για να εκδικασθεί κάποια ένσταση καταβάλλεται στο Διευθυντή Αγώνων παράβολο 50,00€ (το οποίο θα επιστρέφεται, εάν δικαιωθεί η ένσταση έστω και μερικώς αλλιώς εκπίπτει υπέρ Ε.Σ.Σ.Ν.Α.).

 Επικοινωνία:  Δαλιάνης Ηλίας  email: daliailias@gmail.com τηλέφωνο 6936655565