ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ

ΜΑΤ ΜΕ ΙΠΠΟ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ     ΚΑΝΕ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΤ ΜΕ ΙΠΠΟ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΜΑΤ, ΚΑΡΦΩΜΑ, ΔΙΠΛΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΔΙΠΛΟ ΣΑΧ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΘΥΣΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ, ΤΣΟΥΓΚΣΒΑΝΓΚ, ΟΠΟΖΙΣΙΟΝ,ΚΛΠ

Δείτε τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος και την πορεία της ομάδας μας το 2024 εδώ
Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο θα γίνονται οι προπονήσεις την περίοδο Σεπτεμβρίου - Ιουνίου
( ακολουθώντας όταν υπάρχει σχετική οδηγία, το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ )
    
Τα τμήματα της περιόδου 2023-24 ολοκληρώνονται το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
Εγγραφές νέων σκακιστών για τις προπονήσεις, γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου Σεπτεμβρίου - Ιουνίου.
Επικοινωνήστε με τη Νάντια Ανδρώνη στο 6970.6817.78 και στο nadia.androni @ gmail.com
για πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα προπόνησης και τις εγγραφές των παιδιών


Για το Πάσχα ο Σύλλογος θα παραμείνει κλειστός 30 Απριλίου έως 12 Μαΐου. Καλή Ανάσταση!

Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.)
Διαβάστε την εγκύκλιο της ΓΓΑ

Τουρνουά Υποψηφίων 2024

Η αντίστροφη μέτρηση των Υποψηφίων της FIDE για τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας,  ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου 2024 στο Τορόντο του Καναδά, με την κλήρωση των Υποψηφίων στη διάσημη τοπική σκακιστική παμπ του Τορόντο, Madison Avenue (στην οποία συχνάζουν όταν είναι στο Τορόντο προσωπικότητες όπως ο Magnus Carlsen, ο Hikaru Nakamura και βέβαια πολλοί άλλοι κορυφαίοι σκακιστές). Η κλήρωση διεξήχθη από τον Αρχιδιαιτητή Aris Marghetis  (Καναδάς), με τη βοήθεια των μελών της τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής WGM Anna Burtasova, Salim Belcadi και GM Evgeny Bareev, παρουσία πολλών φίλων του σκακιού. Οι φωτογραφίες είναι από το site της FIDE.

 

 

Αυτό, το πιο σημαντικό τουρνουά της χρονιάς, θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 23 Απριλίου στο Great Hall του Τορόντο, έναν ιστορικό χώρο που φιλοξενεί εκδηλώσεις για περισσότερα από 125 χρόνια. Αυτή, θα είναι η πρώτη φορά στις επτά δεκαετίες ιστορίας των Υποψηφίων, που θα διεξαχθεί στη Βόρεια Αμερική. Επίσης, για πρώτη φορά, τόσο το Open όσο και το Τουρνουά των Γυναικών, θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο την ίδια ώρα.

Ο νικητής των Υποψηφίων του Open θα αντιμετωπίσει για τον Τίτλο, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, κινέζο Ding Liren, ενώ η νικήτρια του Τουρνουά των Υποψηφίων στις Γυναίκες θα αντιμετωπίσει την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών, κινέζα Ju Wenjun.

Έλεγχος χρόνου στο Τουρνουά Υποψηφίων του Open: 120 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις, ακολουθούμενα από 30 λεπτά για το υπόλοιπο παιχνίδι, με πρόσθεση 30 δευτερολέπτων ανά κίνηση, ξεκινώντας από την κίνηση 41.

Έλεγχος χρόνου στο Τουρνουά των Υποψηφίων  Γυναικών: 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις, ακολουθούμενα από 30 λεπτά για το υπόλοιπο παιχνίδι, με πρόσθεση 30 δευτερολέπτων ανά κίνηση, ξεκινώντας από την κίνηση 1.

Δείτε την κλήρωση του 1ου γύρου, στις 4 Απριλίου 2024: 


 και αναλυτικά όλους τους γύρους, εδώ.