Χάλκινη Πρωταθλήτρια 2018 (και 1η στην Αττική) στο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα η Μελίνα Αθανασίου (3ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου).
Δείτε τη βαθμολογία για την Ε' τάξη Δημοτικών Σχολείων στο Πανελλήνιο Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα 2018 εδώ


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ
Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΛΕΕΙ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ (εξαιρετικό video)

Ο Σύλλογος ανοίγει πάλι για προπονήσεις στο σκάκι 17 Σεπτεμβρίου 2018
Δείτε τα καλοκαιρινά τουρνουά για το 2018 που μπορούμε να παίξουμε σκάκι εδώ

Το ματς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι

Ξεκινά 11 Νοεμβρίου 2016 το ματς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι στη Νέα Υόρκη, θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης στις 30 Νοεμβρίου. Ο Νορβηγός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Magnus Carlsen θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο διεκδικητή Sergey Karjakin σε ματς 12 παρτίδων. Όποιος φτάσει πρώτος τους 6.5 βαθμούς (η νίκη δίνει 1 βαθμό, η ισοπαλία 0.5 και η ήττα 0) θα είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Ο χρόνος για κάθε παρτίδα είναι 100 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις (1ος έλεγχος χρόνου από τον διαιτητή), 50 λεπτά για τις επόμενες 20 κινήσεις (2ος έλεγχος χρόνου) και 15 λεπτά για την υπόλοιπη παρτίδα (3ος και τελικός έλεγχος χρόνου).Σε περίπτωση ισοβαθμίας (6-6) θα γίνουν rapid αρχικά και σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας, blitz στη συνέχεια, αγώνες κατάταξης.  Για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει κάθε σκακιστής κερδίζει 30 δευτερόλεπτα, τα οποία προστίθενται στον τρέχοντα χρόνο του. Το έπαθλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι 1.000.000 δολάρια με τον νικητή να παίρνει το 60% και τον ηττημένο το 40% (ή 55% - 45% εάν ισοβαθμίσουν και γίνουν αγώνες κατάταξης). Οι αγώνες θα ξεκινούν 21:00 ώρα Ελλάδος. Live to ματς εδώ Η συνέντευση που έδωσαν οι δύο αθλητές, στην τελετή έναρξης είναι εδώ Εάν η live σύνδεση έχει μπλοκάρει, δείτε το ματς εδώ και ανάλυση εδώ  Για να δείτε συγκεντρωμένες όλες τις παρτίδες, δείτε εδώ
Στα μπαράζ θα παιχτούν 3 το λιγότερο έως 15 το περισσότερο αγώνες. Ξεκινούν με 4 αγώνες rapid (25 min + 10 sec/κίνηση). Ο Karjakin έχει τα λευκά στην 1η παρτίδα. Εάν το σκορ έλθει ισόπαλο 2-2 θα παιχτούν 2 αγώνες blitz (5 min + 3 sec/κίνηση). Εάν οι αγώνες blitz έρθουν ισόπαλοι 1-1 θα ξαναπαιχτούν 2 αγώνες blitz (5 min + 3 sec/κίνηση) και αυτό θα γίνει έως 5 φορές εάν έρχονται ισόπαλοι. Εάν και τα 5 ματς σε blitz έρθουν όλα 1-1 τότε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα κριθεί σε έναν μόνο ακόμη αγώνα blitz (τον λεγόμενο Αρμαγεδδώνα, όπου πάντα υπάρχει νικητής) όπου ο λευκός θα έχει 5 min για την παρτίδα, ο μαύρος 4 min, μετά την 61 κίνηση θα υπάρχει προσαύξηση του χρόνου κατά 3 sec/κίνηση και εάν και αυτή η παρτίδα λήξει ισόπαλη, νικητής ανακηρύσσεται ο μαύρος (που είχε 4 min για την παρτίδα).