ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ

ΜΑΤ ΜΕ ΙΠΠΟ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ     ΚΑΝΕ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΤ ΜΕ ΙΠΠΟ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΜΑΤ, ΚΑΡΦΩΜΑ, ΔΙΠΛΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΔΙΠΛΟ ΣΑΧ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΘΥΣΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ, ΤΣΟΥΓΚΣΒΑΝΓΚ, ΟΠΟΖΙΣΙΟΝ,ΚΛΠ

Δείτε τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος και την πορεία της ομάδας μας εδώ
Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, προπονήσεις ( ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ )
    
Εγγραφές νέων σκακιστών για τις προπονήσεις, γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου Σεπτεμβρίου - Ιουνίου.
Επικοινωνήσετε με τη Νάντια Ανδρώνη στο 6970.6817.78 και στο nadia.androni @ gmail.com


Εορτή του Πάσχα : Ο Σύλλογος θα παραμείνει κλειστός από Μ. Τρίτη 19 Απριλίου έως και 2 Μαΐου. Καλή Ανάσταση σε όλους !

Χειμερινό Πρωτάθλημα ΣΑΣΚ

Τα αποτελέσματα, την κλήρωση του επόμενου γύρου, την βαθμολογία  και διάφορα στατιστικά θα τα βλέπετε  εδώ 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

5ος Γύρος :  
Πολύ συναρπαστικό φινάλε, όπως αρμόζει σε τελευταίο γύρο, εξελίχθηκε ο 5ος γύρος του τουρνουά. Η 1η θέση κρίθηκε στην τελευταία παρτίδα, όπου σε πίεση χρόνου η Ειρήνη Καραθανάση και ο Φώτης Κανελλόπουλος αναδείχτηκαν ισόπαλοι σε ένα φινάλε πιονιών με πύργο. Νικήτρια του Τουρνουά η Ειρήνη Καραθανάση και αναλυτικά τα έπαθλα δόθηκαν :

1η θέση : Ειρήνη Καραθανάση
2η θέση : Θάνος Αλλαγιάννης
3η θέση : Φώτης Κανελλόπουλος
4η θέση : Θέμης Παπασπύρου
5η θέση : Σπύρος Laba
6η θέση : Κώστας Ζαχαρίου

1ος έφηβος : Γιάννης Γιαννακούρας
2ος έφηβος : Αχιλλέας Σγουρός
3ος έφηβος : Άγγελος Γιαννακούρας
4ος έφηβος : Κωστής Καραθανάσης
5ος έφηβος : Αλέξανδρος Μόσχος
6ος έφηβος : Γιάννης Κυριακίδης

1ο κορίτσι : Κρυσταλία Αναστασοπούλου
2ο κορίτσι : Δέσποινα Παπαηλιού
3ο κορίτσι : Ηλιάνα Λιώνη
4ο κορίτσι (ισοβαθμία βαθμών) : Μελίνα Αθανασίου 

Ειδική βράβευση στους σκακιστές Δημήτρη Λιάπη και Παναγιώτη Ντάτσα για την μαχητικότητά τους στις παρτίδες τους, σε σχέση με το νεαρόν της ηλικίας τους.

Αναλυτικά τα στατιστικά και την Τελική Βαθμολογία όλων των σκακιστών θα την βρείτε εδώ 

Δείτε πολλές Φωτογραφίες από την Τελετή Λήξεως,στο τέλος του αρχείου.

Δείτε την ένταση που δημιούργησε η μάχη της τελευταίας παρτίδας, η οποία έκρινε και τον νικητή του Τουρνουά, όπως αποτυπώνεται στην όμορφη φωτογραφία :


4ος Γύρος :
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο προτελευταίος γύρος του Χειμερινού Πρωταθλήματος ΣΑΣΚ. Οι αγώνες είχαν μεγάλη ποιότητα και οι μάχες ήταν σκληρές. Σημαντική νίκη για την 1η θέση από την Ειρήνη Καραθανάση, τον Φώτη Κανελλόπουλο και τον Θάνο Αλλαγιάννη που θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στον τελευταίο 5ο γύρο. Δείτε αναλυτικά την Βαθμολογία και τα Αποτελέσματα όπως διαμορφώνονται.


3ος Γύρος :
Ξεχωρίζουν τα φαβορί για την 1η θέση αλλά μεγάλες μάχες γίνονται και στη μέση και στους ουραγούς του τουρνουά. Επιθέσεις, πάθος για τη νίκη αλλά πάντοτε σε αθλητικό πνεύμα. Η Ειρήνη Καραθανάση πήρε σημαντικό πόντο από τον Θέμη Παπαχρήστου και προηγείται, μεγάλη νίκη για τον Σπύρο Laba επί του Δημήτρη Ιατράκη, φοβερή μάχη και ισοπαλία μεταξύ Θάνου Αλλαγιάννη και Γιάννη Γιαννακούρα που κρίθηκε στην opposition, ο Κώστας Χατζηγιάννης σιωπηλά ανεβαίνει σημειώνοντας και 3η νίκη επί του Γιώργου Χαραλαμπόπουλου, ο Φώτης Κανελλόπουλος κατάφερε να νικήσει τον σκληρό (σκακιστικά) Άγγελο Γιαννακούρα, ο Αχιλλέας Σγουρός σε μια καταπληκτικά παιγμένη παρτίδα και από τον Κων/νο Πέππα, κατόρθωσε να πάρει τον πόντο στο φινάλε, ο Δημήτρης Τσίρος νίκησε την πάντα σταθερή Κρυσταλλία Αναστασοπούλου, ο Κώστας Ζαχαρίου κατόρθωσε σε μια μεγάλη μάχη να επιβληθεί του Σταύρου Χιωτακάκου, ο έμπειρος Νίκος Σκορδάς νίκησε παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του τον Ιάσωνα Χάλαρη, ο Κων/νος Τσαντσαράκης νίκησε μετά από μεγάλη μάχη τον Άγγελο Ζώτο, η Μελίνα Αθανασίου νίκησε στην πιο ευγενική παρτίδα της ημέρας την Ευγενία Φαραζή, ο Αλέξανδρος Μόσχος νίκησε τον Λεωνίδα Τσιάτσο σε μια σύντομη αλλά σκληρή μάχη, ο Γιάννης Κυριακίδης νίκησε τον Ιάσωνα Ιατρού μετά από μια πολύ όμορφη παρτίδα που και οι δύο παίκτες αγωνίζονταν στρατηγικά, ο Γιάννης Μαραγκάκης νίκησε την Δέσποινα Παπαηλιού εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση, ο Κωστής Καραθανάσης νίκησε τον φιλότιμο και προσεκτικό Φαίδωνα Τριανταφύλλου, ο Θάνος Τζαβάρας επικράτησε και με τη βοήθεια της τύχης (που πάντα προσπαθεί να επηρεάσει), της Αγάπης Τζανέτου, η Ηλιάνα Λιώνη πήρε όμορφη στρατηγική νίκη από τον Νικόλα Λέκκα ο οποίος είναι πολύ ελπιδοφόρος και επικίνδυνος, ο Παναγιώτης Ντάτσας και ο Σταμάτης Δάβαρης μοιράστηκαν τον πόντο και πιο πολύ χάρηκε ο Παναγιώτης, το ίδιο και μεταξύ του Δημήτρη Κυριακου και της Αλίκης Παπαηλιού, όπου πιο πολύ χάρηκε ο Δημήτρης, ενώ Δημήτρης Λιάπης και Κωνσταντίνος Ντάτσας νίκησαν ξεκούραστα στην 3η αγωνιστική. Δείτε και φωτογραφίες από το τουρνουά !

2ος Γύρος :
Συνεχίστηκαν οι αγώνες με τα παιχνίδια του 2ου γύρου. Κάποια ματς είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και θεωρητικό (Αλλαγιάννης - Μόσχος, Χαραλαμπόπουλος - Κυριακίδης, Μαραγκάκης - Χατζηγιάννης, Τσίρος - Γιαννακούρας Ι, Αναστασοπούλου - Τρανταφύλλου) και πρακτικό (Λέκκας - Τζαννέτου, Ντάτσας - Σκορδάς, Ζαχαρίου - Καραθανάση, Πέππας - Γιαννακούρας Α, Αθανασίου - Ιατράκης). Όλοι έδειξαν μεγάλη μαχητικότητα, σημειώθηκαν μόλις 3 ισοπαλίες.

1ος Γύρος :
Με 42 σκακιστές και σκακίστριες ξεκίνησε το Χειμερινό μας Πρωτάθλημα. Το κλίμα στους σκακιστές ήταν πολύ καλό, όλοι ήθελαν να αγωνιστούν και να πετύχουν το καλύτερο. Η έκπληξη του γύρου έγινε από τον Κων/νο Πέππα.

Δείτε κάποιες φωτογραφίες του Τουρνουά (θα ανανεώνονται σε κάθε αγωνιστική) :


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκλεισαν οι συμμετοχές για το Κυριακάτικο Χειμερινό Πρωτάθλημα του Συλλόγου μας. Για λόγους τακτικής η κλήρωση θα γίνει Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 16:45. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν Κυριακή στις 17:00. Κάθε Τρίτη θα μπορείτε να δείτε την νέα κλήρωση, τα αποτελέσματα του προηγούμενου γύρου και τα στατιστικά των αγώνων στο blog του ΣΑΣΚ.


ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Σ.Α.Σ.Κ  2016
Από 20/11/2016 έως 18/12/2016
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΟΡΩΠΙΟΥ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Ελβετικό FIDE  5  (πέντε) γύρων
ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:  Αίθουσα Σ.Α.Σ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ,  Γ. ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗ 13, ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:     
1ος γύρος: Κυριακή  20-11-2016  17.00 μ.μ.*
2ος γύρος: Κυριακή  27-11-2016  17.00 μ.μ.
3ος γύρος: Κυριακή  04-12-2016  17.00 μ.μ.
4ος γύρος: Κυριακή  11-12-2016  17.00 μ.μ.
5ος γύρος: Κυριακή  18-12-2016  17.00 μ.μ.

* Ώρα προσέλευσης 1ου γύρου: 16:45 μ.μ.

XΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ :  1 ώρα για κάθε παίκτη  (+ 10’’ ανά κίνηση) για όλη την παρτίδα.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :   Σκακιστές του ΣΑΣΚ ανεξαρτήτως φύλου ή σκακιστικής δυναμικότητας.       
ΕΠΑΘΛΑ:  1ος νικητής : Κύπελλο και Χρυσό μετάλλιο        
                    2ος νικητής : Κύπελλο και  Αργυρό μετάλλιο   
                    3oς νικητής : Κύπελλο και  Χάλκινο μετάλλιο   
1ος  κάτω των 18 ετών:   Χρυσό  μετάλλιο  
1η   κάτω των 18 ετών:   Χρυσό  μετάλλιο  
1ος  κάτω των 14 ετών:   Χρυσό  μετάλλιο  
1η   κάτω των 14 ετών:   Χρυσό  μετάλλιο  
1ος  κάτω των 12 ετών:   Χρυσό  μετάλλιο  
1η   κάτω των 12 ετών:   Χρυσό  μετάλλιο  
Σε περίπτωσης αθλοθέτησης και άλλων επάθλων, μπορεί τα παραπάνω να μεταβληθούν.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:  
1. Τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια, αν υπάρχουν.
2. Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας και κριτήρια άρσης της.

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ - ΑΝΑΒΟΛΕΣ : Δεν επιτρέπονται  εξαιρέσεις από την κλήρωση. Αναβολή μόνον κατόπιν συμφωνίας και των δύο σκακιστών για Δευτέρα 18:30 μ.μ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Βασίλης Ανδρώνης και Νάντια Ανδρώνη
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΚΛΗΡΩΣΗ:  Βασίλης  Ανδρώνης,  τηλ. 6944147209   και στο  e-mail : andronis@central.ntua.gr