ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ

ΜΑΤ ΜΕ ΙΠΠΟ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ     ΚΑΝΕ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΤ ΜΕ ΙΠΠΟ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΜΑΤ, ΚΑΡΦΩΜΑ, ΔΙΠΛΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΔΙΠΛΟ ΣΑΧ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΘΥΣΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ, ΤΣΟΥΓΚΣΒΑΝΓΚ, ΟΠΟΖΙΣΙΟΝ,ΚΛΠ

Δείτε τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος και την πορεία της ομάδας μας το 2024 εδώ
Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο θα γίνονται οι προπονήσεις την περίοδο Σεπτεμβρίου - Ιουνίου
( ακολουθώντας όταν υπάρχει σχετική οδηγία, το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ )
    
Τα τμήματα της περιόδου 2023-24 ολοκληρώνονται το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
Εγγραφές νέων σκακιστών για τις προπονήσεις, γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου Σεπτεμβρίου - Ιουνίου.
Επικοινωνήστε με τη Νάντια Ανδρώνη στο 6970.6817.78 και στο nadia.androni @ gmail.com
για πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα προπόνησης και τις εγγραφές των παιδιών


Για το Πάσχα ο Σύλλογος θα παραμείνει κλειστός 30 Απριλίου έως 12 Μαΐου. Καλή Ανάσταση!

Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.)
Διαβάστε την εγκύκλιο της ΓΓΑ

Αγωνιστικά νέα

Updated : Διαγωνισμός Σκακιστικών προβλημάτων το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023 στις 18:30. Δόθηκαν 8 προβλήματα και χρόνος επίλυσης 2 ωρών για τους συμμετέχοντες. Κριτήριο είναι η ορθή λύση στο συντομότερο χρόνο. Θα ληφθεί υπόψη πόσο πλησίασε κάποιος τη λύση, εάν δεν καταφέρει να επιλύσει πλήρως το πρόβλημα. 
Οι πρώτοι στην τελική κατάταξη: 1ος Παναγιώτης Μωραΐτης (30.5/40), 2ος Γιάννης Μαραγκάκης (30/40), 3ος Άγγελος Γιανακούρας (25/40), 4ος Σταμάτης Μπαρμπαρόσος (24/40) ...
Πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και στους Μιλτιάδη Κοπαλίδη, Νίκο Ντούνη και Νάντια Ανδρώνη που οργάνωσαν το διαγωνισμό. Τα προβλήματα και οι λύσεις τους, εδώ.
 
 
 
Το πρωί της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023, τέσσερεις νεαροί Σκακιστές μας έλαβαν μέρος στο Summer Rapid της Ευβοϊκής (συνολικά 40 συμμετέχοντες). Ο Σταμάτης Διαμαντίδης (4ος από αριστερά στη φωτογραφία που ακολουθεί) τερμάτισε 5ος στη Γενική κατάταξη (και πρώτος στην κατηγορία U12), ο Νικόλας Διαμαντίδης (5ος από αριστερά στη φωτογραφία) τερμάτισε 10ος στη Γενική κατάταξη (και δεύτερος στην κατηγορία U12), ο Θοδωρής Διαμαντίδης (3ος από αριστερά στη φωτογραφία) τερμάτισε τρίτος στην κατηγορία U10 και ο Σωτήρης Διαμαντίδης τερμάτισε 19ος στη Γενική κατάταξη. Τα πλήρη αποτελέσματα εδώ. Πολλά συγχαρητήρια στους καταπληκτικούς νεαρούς Σκακιστές μας! 



 

Updated : Ολοκληρώθηκαν τα  ομαδικά κύπελλα (Κ14) και (Κ10). Τα παιδιά κάτω των 10 ετών της ομάδας μας πήγαν εξαιρετικά κατακτώντας την 4η θέση μεταξύ 32 ομάδων της Αττικής (αποτελέσματα εδώ). Οι Καλογερόπουλος Κωνσταντίνος, Καλογεροπούλου Ερατώ, Λέκκας Στεφανής και Ρασούλης Γιάννης έπαιξαν συναρπαστικές παρτίδες, ιδιαίτερα απαιτητικές και δύσκολες για την ηλικία τους και κατάφεραν να έχουν και θετικά αποτελέσματα. Τα παιδιά της ομάδας κάτω των 14 ετών, σε μια από τις δυσκολότερες κατηγορίες που υπάρχουν στο Σκάκι, έπαιξαν εξαιρετικά, αντιμετώπισαν έναν όμιλο από 51 ομάδες της Αττικής και τερμάτισαν στην πολύ καλή 34η θέση (αποτελέσματα εδώ). Οι Ντάτσας Παναγιώτης, Κίτσος Βασίλης, Τσεκούρας Θανάσης, Κίτσου Αγγελική και Κεραμίδας Απόστολος έδειξαν μεγάλη μαχητικότητα, ωριμότητα και στρατηγικό προσανατολισμό στο παιχνίδι τους. Το μέλλον τους ανήκει! Θερμά συγχαρητήρια και στις τρεις ομάδες του ΣΑΣΚ που αγωνίστηκαν (η μία είναι η ομάδα ενηλίκων που αγωνίστηκε στο Κύπελλο Αττικής).
 
Updated : Στους 4 του Κυπέλλου Αττικής η ομάδα του ΣΑΣ Κορωπίου, θα δώσει διπλή μάχη : Για το Κύπελλο Αττικής με αγώνες στις 10/6 και 11/6 και για το Κύπελλο Ελλάδος με αγώνες στις 18/6. Η τελική βαθμολογία του Κυπέλλου Αττικής και η πορεία της ομάδας μας, εδώ
Οι αγώνες Κυπέλλου θα μεταδοθούν ζωντανά, το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 16:30 και την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 16:30 από τις διευθύνσεις εδώ  και εδώ  (κάθε Link θα μεταδίδει και τις δύο ημέρες).
 
Το Attica Cup Final Four 2023 θα διεξαχθεί 10-11 Ιουνίου 2023 στη Νίκαια (Αθήνα). Οι νικητές του Σαββάτου αγωνίζονται την Κυριακή για την 1η θέση και οι ηττημένοι αγωνίζονται για την 3η θέση. 
Σάββατο 10/6 : ώρα 16:30 
ημιτελικός 1: Φυσιολάτρης Νίκαιας - Πειραϊκός ΟΣ
ημιτελικός 2: ΑΟ Πεύκης - ΣΑΣ Κορωπίου
Κυριακή 11/6,  ώρα 16:30 :Μεγάλος Τελικός (θέσεις 1-2) και Μικρός Τελικός (θέσεις 3-4)
 
Ο έλεγχος χρόνου είναι 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις που ακολουθούνται από 30 λεπτά για το υπόλοιπο παιχνίδι συν μια αύξηση 30 δευτερολέπτων ξεκινώντας από την πρώτη κίνηση. Σε περίπτωση ισοπαλίας 2-2 στους ημιτελικούς ή στους τελικούς αγώνες, η νικήτρια ομάδα αναδεικνύεται με βάση το κριτήριο του Βερολίνου. Στη φωτογραφία η ομάδα μας : (από αριστερά) Νίκος Ντούνης, Νάντια Ανδρώνη, Ειρήνη Καραθανάση, Δημήτρης Δεληθανάσης.

 

Updated : Με 34 συμμετοχές εξαίρετων αθλητών του Κορωπίου και όμορων δήμων, ολοκληρώθηκε το τουρνουά rapid "Άνοιξη Β" της Κυριακής 14/5/2023. Παρτίδες ποιοτικές, με μεγάλη μαχητικότητα και αποτελέσματα που κυριολεκτικά κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά του τελευταίου γύρου! Ενθουσιασμός, πείσμα και υπόσχεση για την επόμενη συνάντηση από όλους ! Νικητές όλοι όσοι συμμετείχαν, κάποιοι σκακιστές έκαναν πολύ ώριμες εμφανίσεις, με μετάλλια οι: Διαμαντίδης Σωτήρης (χρυσό, νικητής του τουρνουά, απίστευτη εμφάνιση για σκακιστή του δημοτικού σχολείου!), Laba Σπύρος (ασημένιο), Καλκαβούρας Αλέξης (χάλκινο), Κυριακίδης Γιάννης (χάλκινο), Τζιώτης Αντώνης (χάλκινο), Διαμαντίδης Θοδωρής (χάλκινο). Στις γυναίκες η Πιερράκου Κατερίνα (χρυσό, σπουδαία επανεμφάνιση), Μπεναρντούτ Βιολέττα (ασημένιο), Κοντούλη Αριάδνη (χάλκινο). Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα εδώ Οι διακυμάνσεις για τις πρώτες θέσεις ήταν φανταστικές, κάποιοι σκακιστές διεκδίκησαν το μετάλλιο μέχρι την τελευταία στιγμή και όλοι ευχαριστήθηκαν τους αγώνες. Στις φωτογραφίες παρακάτω, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους σκακιστές που συμμετείχαν και στη Νάντια Ανδρώνη, το Νίκο Ντούνη και τον Μιλτιάδη Κοπαλίδη που η βοήθειά τους ήταν καταλυτική για τη διεξαγωγή των αγώνων. Θερμά συγχαρητήρια και σε όλους όσους βοήθησαν για το μπουφέ κατά τη διάρκεια των αγώνων!


Με 39 υπέροχες νεανικές συμμετοχές αθλητών, ολοκληρώθηκε το τουρνουά rapid "Άνοιξη Α" του Σαββάτου 13/5/2023. Όλοι έδειξαν μεγάλο ζήλο και όρεξη για Σκάκι και με τη συμμετοχή τους έδειξαν τη μεγάλη αγάπη τους στο άθλημά μας !  Νικητές όσοι συμμετείχαν, με μετάλλια στα αγόρια οι Ανδρεΐκος Αντώνης (χρυσό, νικητής του τουρνουά), Καλογερόπουλος Κωστής (ασημένιο), Μωραΐτης Χρήστος (χάλκινο), Πιπέλιας Νίκος (χάλκινο), Κυριακούλης Κωνσταντίνος (χάλκινο), Τσιώλης Νίκος (χάλκινο). Τα κορίτσια ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, η Δαλακούρα Κατερίνα (χρυσό και 3η στη γενική κατάταξη), η Τότση Μελίνα (ασημένιο και 4η στη γενική κατάταξη) και η Λώλη Αθηνά (χάλκινο και 8η στη γενική κατάταξη). Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα εδώ  Στη φωτογραφία (παρακάτω) οι αθλητές που κατέκτησαν τα μετάλλια (απουσιάζει ο Χρήστος Μωραΐτης που πήγε να πάρει και το μετάλλιό του στο μπάσκετ!). Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για το καταπληκτικό τουρνουά που έκαναν και στο Μιλτιάδη Κοπαλίδη, το Νίκο Ντούνη και τη Νάντια Ανδρώνη, που καθένας βοήθησε με τον τρόπο του για να έχει το τουρνουά επιτυχία. Θερμά συγχαρητήρια και στους γονείς για τον όμορφο μπουφέ που ακολούθησε την τελετή λήξης !


Updated : Ολοκληρώθηκε το ματς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο κινέζος Ding Liren, επικράτησε για μια νίκη στα playoff, ενώ το κανονικό ματς έληξε ισόπαλο 7-7. Δείτε όλες τις παρτίδες αναλυτικά εδώ. Στη φωτογραφία ο Ding Liren (αριστερά) με τον αντίπαλό διεκδικητή, Ρώσο Ian Nepomniachtchi.


Updated : Ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο (29-30 Απριλίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας) τα Ατομικά Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα, στα οποία πολλοί μικροί και νέοι σκακιστές του Συλλόγου μας, έλαβαν μέρος σε ένα διήμερο μίνι-μαραθώνιο εννέα αγώνων. Η διασπορά των παιδιών σε όλες τις μαθητικές τάξεις είναι ενδεικτική του βάθους της προπόνησης στο Σύλλογό μας. Συμμετοχές και αποτελέσματα :
Α Δημοτικού (96 συμμετέχοντες): Βαλλιάνος Θανάσης(30ος), Πιπελιάς Νίκος (51ος).
Β Δημοτικού (118 συμμετέχοντες): Ζαρκατζάς Θεόδωρος (108ος), Καλογερόπουλος Κωνσταντίνος (16ος).
Γ Δημοτικού (153 συμμετέχοντες): Δαλακούρα Δανάη (128η, 20 κορίτσι), Λέκκας Στεφανής (18ος), Καλογεροπούλου Ερατώ (68η, 10ο κορίτσι),  Ντουνιά Βενετία (55η, 8ο κορίτσι), Πιπιλάκης Κωνσταντίνος (123ος), Τσιώλης Νίκος (74ος).
Δ Δημοτικού (83 συμμετέχοντες): Διαμαντίδης Θοδωρής (4ος), Κυριακούλης Κωνσταντίνος (59ος).
Ε Δημοτικού (114 συμμετέχοντες): Δαλακούρα Κατερίνα (76η, 15ο κορίτσι),  Διαμαντίδης Σταμάτης (6ος), Διαμαντίδης Σωτήρης (12ος).
ΣΤ Δημοτικού (71 συμμετέχοντες): Διαμαντίδης Νικόλας (17ος), Κοντούλη Αριάδνη (15η, 4ο κορίτσι).
Α Γυμνασίου (90 συμμετέχοντες): Κυριακίδης Ορέστης (5ος).
Β Γυμνασίου (81 συμμετέχοντες): Ντάτσας Παναγιώτης (32ος).
Γ Γυμνασίου (52 συμμετέχοντες): Μπεναρντούτ Βιολέττα (15η, 4ο κορίτσι) .
Λύκεια (85 συμμετέχοντες): Γιαννακούρας Άγγελος (20ος), Δάβαρης Σταμάτης (70ος), Κυριακίδης Γιάννης (40ος), Ροζμαράκης Στέλιος (53ος), Τζιώτης Αντώνης (38ος).

Η συμμετοχή τους στο πνευματικό αυτό άθλημα, το Σκάκι, συνιστά μια είδηση ελπίδας και αισιοδοξίας για νέους ανθρώπους, σε αντιπαραβολή με την καθημερινότητα του  παραλογισμού,  που απομακρύνει από την κριτική σκέψη και τα αθλητικά ιδεώδη.
Οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές, από όλα τα μέρη της χώρας και ο ανταγωνισμός πολύ μεγάλος.  Όλα τα παιδιά διακρίθηκαν  για την επιμονή, τη μαχητικότητα και τη στρατηγική τους σκέψη, ενώ Πανελλήνια μετάλλια κατέκτησαν οι σκακιστές μας : Διαμαντίδης Θοδωρής (4ος, Δ δημ), Διαμαντίδης Σταμάτης (6ος, Ε δημ),  Κυριακίδης Ορέστης (5ος, Α Γυμν). Ο Θοδωρής αήττητος στους 9 αγώνες, έκανε φανταστική εμφάνιση! Ο Σταμάτης πιστοποίησε για μια ακόμη φορά τη σταθερή άνοδό του. Ο Ορέστης είναι αθλητής μας που αγωνίζεται με υποσχετική, σε ομάδα του Πειραιά και έχει μια εξαιρετική σκακιστική πρόοδο.
Θερμά συγχαρητήρια  σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους δύσκολους αυτούς Πανελλήνιους αγώνες και στους γονείς τους για την επιλογή που τους προσφέρουν και τη στήριξή τους. Αναλυτικά τα αποτελέσματα θα τα βρείτε εδώ. Στην πρώτη φωτογραφία (αριστερά) οι σκακιστές που κατέκτησαν Πανελλήνια μετάλλια (
από αριστερά Θοδωρής Διαμαντίδης, Σταμάτης Διαμαντίδης και Ορέστης Κυριακίδης). Στη δεύτερη φωτογραφία (δεξιά), ο Σταμάτης και ο Θοδωρής, δύο από τα τέσσερα αδέλφια Διαμαντίδη, μετά την απομονή (και οι τέσσερεις είναι καταπληκτικοί σκακιστές, όπως άλλωστε όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες του ΣΑΣΚ)!


Updated : Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Σχολικό Πρωτάθλημα όλων των Γυμνασίων της χώρας μας, ανακηρύχθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 η ομάδα "Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης" και βασικός παράγοντας της λαμπρής αυτής διάκρισης, η σκακίστρια του Συλλόγου μας  Βιολέττα Μπεναρντούτ, με το φανταστικό αποτέλεσμα  6.5 / 7 (χρυσό μετάλλιο), οδήγησε την ομάδα του σχολείου της μαζί με τους εξαίρετους συναθλητές της, στην κατάκτηση του 20ου Πανελλήνιου Σχολικού Ομαδικού Πρωταθλήματος των Γυμνασίων για το 2023. Εξαιρετική σκακίστρια, με απαράμιλλο αθλητικό ήθος, η Βιολέττα συνεχίζει μια μοναδική παράδοση του Συλλόγου μας, στο γυναικείο σκάκι. Τα αποτελέσματα του Πρωταθλήματος θα τα βρείτε εδώ.  Θερμά συγχαρητήρια στη Βιολέττα και τους γονείς της, αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας για την λαμπρή αυτή επιτυχία ! Στη φωτογραφία, δεύτερη από αριστερά, κρατά μαζί με τους συναθλητές της, το κύπελλο στα χέρια της, ενώ το χρυσό μετάλλιο κοσμεί το στήθος τους !


Updated : Ολοκληρώθηκαν στις 23 Απριλίου τα Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής 2023 έπειτα από καθημερινούς αγώνες μιας εβδομάδας. Οι  μικροί Σκακιστές του ΣΑΣΚ Βαλλιάνος Θανάσης (κατηγορία κάτω των 8 ετών), Καλογερόπουλος Κωστής (κατηγορία κάτω των 8 ετών), Καλογεροπούλου Ερατώ (κατηγορία κάτω των 10 ετών), Ντουνιά Βενετία (κατηγορία κάτω των 10 ετών) και Ρασούλης Γιάννης (κατηγορία κάτω των 10 ετών), εκπροσώπησαν επάξια τον εαυτό τους αλλά και το Σύλλογό μας, με όμορφες, μαχητικές παρτίδες, αθλητικό πνεύμα, ευγένεια και άμιλλα, αναδεικνύοντας τον υγιή συναγωνισμό παρά τη μικρή τους ηλικία, παράδειγμα προς όλους μας. Θερμά συγχαρητήρια στους Σκακιστές μας και στην προπονήτριά τους, οι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές ... Τα αποτελέσματα των αγώνων, εδώ.


Updated : Ολοκληρώθηκε μετά από 7 αγωνιστικές, το Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2023 με συμμετοχή 55 ομάδων της Αττικής. Η ομάδα μας (ΣΑΣ Κορωπίου) κατέκτησε την 7η θέση (τελικά αποτελέσματα εδώ). Αξίξουν πολλά συγχαρητήρια στους σκακιστές που αγωνίστηκαν. Η ομάδα ήταν 6μελής και κυρίως αγωνίστηκαν έφηβοι και παιδιά στις σκακιέρες 3 έως 6 και ενήλικοι σκακιστές στις δύο πρώτες σκακιέρες. Συμμετείχαν με μία ή και περισσότερες εμφανίσεις οι σκακιστές (αλφαβητικά): Αλλαγιάννης Θάνος (5 συμμετοχές), Διαμαντίδης Νικόλας (1), Διαμαντίδης Σταμάτης (2), Διαμαντίδης Σωτήρης (7), Διαμαντίδης Θοδωρής (7), Κοπαλίδης Μιλτιάδης (1), Μίτζας Δημήτρης (6), Ντάτσας Παναγιώτης (7), Τζιώτη Αγγελική (2), Τζιώτης Αντώνης (5). Θερμά συγχαρητήρια στους σκακιστές μας για την εξαιρετική τους εμφάνιση.
 

Updated : Με τη συμμετοχή 27 σκακιστών ολοκληρώθηκε και το 10ο τουρνουά προπόνησης του ΣΑΣ Κορωπίου την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023.  Έπειτα από μεγάλες μάχες τα αποτελέσματα στις τρεις πρώτες θέσεις, ήταν (οικογενειακή υπόθεση):
1η θέση : Σωτήρης Διαμαντίδης
2η θέση: Σταμάτης Διαμαντίδης
3η θέση: Νικόλας Διαμαντίδης
Στη φωτογραφία τα "εικονικά" Κύπελλα των νικητών! Τα τουρνουά γίνονται μέσω της πλατφόρμας Lichess και προϋπόθεση συμμετοχής αποτελεί η (δωρεάν) εγγραφή στην (εικονική) ομάδα  του ΣΑΣ Κορωπίου! Τα πλήρη αποτελέσματα στο site της ομάδας μας στο Lichess. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες ! 



 

Updated : Χειμερινό Τουρνουά RAPID "ΣΑΣΚ 2023"

Με συμμετοχή 42 σκακιστών ολοκληρώθηκε το Rapid Φεβρουαρίου, την Κυριακή 19/2/2023. Έπειτα από εξαιρετικές μάχες στη σκακιέρα και μεγάλη αγωνία και ανατροπές αποτελεσμάτων μέχρι και τον τελευταίο γύρο, είχαμε τους πρώτους νικητές και νικήτριες:

θέση στη γενική κατάταξη: Αντώνης Τζιώτης
θέση στη γενική κατάταξη:  Γιώργος Συρεγγέλας
θέση στη γενική κατάταξη: Άγγελος Γιαννακούρας
θέση στη γενική κατάταξη : Σωτήρης Διαμαντίδης
θέση στη γενική κατάταξη: Σταμάτης Διαμαντίδης
θέση στη γενική κατάταξη: Βιολέττα Μπεναρντούτ (και θέση στα κορίτσια)

θέση στα κορίτσια: Μελίνα Τότση
θέση στα κορίτσια:  Αριάδνη Κοντούλη
θέση στα κορίτσια: Κατερίνα Δαλακούρα

 
Πολλά συγχαρητ ήρια στους νικητές και σε όσους αγωνίστηκαν στο τουρνουά! Η καθολική συμμετοχή (ο Σύλλογος άγγιξε τα όρια πληρότητάς του) αλλά ιδιαίτερα το κλίμα των αγώνων υπήρξε εξαιρετικό και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το επόμενο τουρνουά :)

Οι γονείς βοήθησαν (όπως πάντα) στις ετοιμασίες για όσα ... ακολούθησαν μετά από τις απονομές. Η Νάντια Ανδρώνη και ο Νίκος Ντούνης υλοποίησαν το τουρνουά και τους ευχαριστούμε όλους θερμά!

Όποιος δεν παρέλαβε το μετάλλιό του, θα το λάβει κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Οι φωτογραφίες είναι από γονείς που μας τις έστειλαν. Εάν κάποιος έχει και άλλες φωτογραφίες, μπορεί να μας τις στείλει :)

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ και την τελική βαθμολογία εδώ


Updated : Με τη συμμετοχή 28 σκακιστών ολοκληρώθηκε και το 6ο τουρνουά προπόνησης του ΣΑΣ Κορωπίου το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023.  Έπειτα από ποιοτικές μάχες τα αποτελέσματα ήταν:
1η θέση : Σταμάτης Διαμαντίδης
2η θέση: : Άγγελος Γιαννακούρας
3η θέση: Σωτήρης Διαμαντίδης
4η θέση : Νικόλας Διαμαντίδης
5η θέση: Θοδωρής Διαμαντίδης
6η θέση: Ζαχαρίας Κυριακούλης
Στη φωτογραφία τα "εικονικά" Κύπελλα των νικητών! Τα τουρνουά γίνονται μέσω της πλατφόρμας Lichess και προϋπόθεση συμμετοχής αποτελεί η (δωρεάν) εγγραφή στην (εικονική) ομάδα  του ΣΑΣ Κορωπίου! Τα πλήρη αποτελέσματα στο site της ομάδας μας στο Lichess. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες !

 


Updated : Με τη συμμετοχή 24 σκακιστών ολοκληρώθηκε το 5ο τουρνουά προπόνησης του ΣΑΣ Κορωπίου το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023.  Έπειτα από σκληρές μάχες τα αποτελέσματα ήταν :
1η θέση : Σωτήρης Διαμαντίδης
2η θέση: Γιάννης Κυριακίδης
3η θέση: Θοδωρής Διαμαντίδης
4η θέση : Βασίλης Κίτσος
5η θέση: Σταμάτης Διαμαντίδης
6η θέση: Νικόλας Διαμαντίδης
Στη φωτογραφία τα "εικονικά" Κύπελλα των νικητών! Τα τουρνουά γίνονται μέσω της πλατφόρμας Lichess και προϋπόθεση συμμετοχής αποτελεί η (δωρεάν) εγγραφή στην (εικονική) ομάδα  του ΣΑΣ Κορωπίου! Τα πλήρη αποτελέσματα στο site της ομάδας μας στο Lichess. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες !
 


 

Updated : Εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία του σχεδόν 11χρονου Σταμάτη Διαμαντίδη, που κατέκτησε την 1η θέση (χρυσό μετάλλιο) στο 5ο Open N. Giamarelos 2023 (Β group) μεταξύ 62 συμμετεχόντων. Η επιτυχία γίνεται μεγαλύτερη για την οικογένεια Διαμαντίδη, μιας και ο Νικόλας Διαμαντίδης κατέκτησε την 4η θέση (και την 1η κάτω των 12 ετών), ο Σωτήρης Διαμαντίδης βγήκε 7ος (και 2ος κάτω των 12 ετών) και ο 9χρονος Θοδωρής Διαμαντίδης 17ος. Οι γονείς των παιδιών τα στηρίζουν σε κάθε προσπάθειά τους και εκτός από άριστοι μαθητές, είναι εξαιρετικοί σκακιστές και παιδιά με σπάνιο ήθος. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά για τις επιτυχίες τους ! Στο Α group του ίδιου τουρνουά είχαμε δυο ακόμη σκακιστές του ΣΑΣ Κορωπίου: το Δημήτρη Μίτζα που κέρδισε 30 βαθμούς ΕΛΟ και τερμάτισε 24 θέσεις πάνω από την αρχική του κατάταξη και τον Άγγελο Γιαννακούρα που διατήρησε τη θέση του στην τελική κατάταξη. Ένας ακόμη σκακιστής μας, που αγωνίζεται σε ομάδα του Πειραιά, ο Ορέστης Κυριακίδης, κέρδισε 41 βαθμούς ΕΛΟ και βελτίωσε κατά 8 θέσεις την αρχική του κατάταξη. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους σκακιστές μας που αγωνίστηκαν ! Τα αποτελέσματα για το A Group είναι εδώ και για το Β Group εδώ Οι φωτογραφίες είναι από το τουρνουά: